Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanévnyitó ünnepély

2017.09.06

Augusztus 31-én délután tartotta az általános iskola tanévnyitó ünnepségét. Kedves hagyomány az iskolában, hogy az első osztályos tanulók a nyolcadikos diákok vezetésével az óvodától vonulnak a Művelődési Ház udvarára. A Himnusz hangjai után vidám versekkel és dalokkal köszöntötték a gyerekek az új tanévet. Ezután Nagy Noémi igazgató vette át a szót, s beszédében, a nyár legemlékezetesebb pillanatainak felidézése mellett, külön szólt arról a közösségi összefogás révén megnyert pénzösszegről, melyet egy festékek forgalmazásával foglalkozó cég hirdetett meg a legismertebb közösségi portálon.

  • Az Erzsébet program által meghirdetett sikeres pályázatoknak köszönhetően az idei évben nincs okunk panaszra, hiszen a nyár folyamán a zánkai táboron kívül további két napközis jellegű tábor is várta a gyerekeket. Az 500 forint önrész pedig tényleg csak jelképes összeg volt, ahhoz képest, amennyibe ténylegesen kerültek a táborok. Ezekkel a táborokkal a családokon próbáltunk segíteni, hiszen - míg a szülők dolgoztak - vigyáztunk a gyermekekre, ellátást és tartalmas programokat is biztosítottunk számukra. Ezúton mondok köszönetet a tábor lebonyolításához nyújtott segítségért: Szalai Katalinnak, Galler – Mike Évának, Lukács Zsanettnak, Pintérné Németh Tímeának és  Molnár Viktóriának. Bár már szeptembert írunk, mégis örömmel mondhatom el, hogy szeptember 11-től további kirándulás vár tanulóinkra: 7. osztályosaink a nyirádi gesztor intézmény tanulóival közösen, 6 napra Erdélybe utaznak, hogy felfedezzék legszebb tájait, történelmi emlékhelyeit. A Határtalanul programra benyújtott pályázatunk pozitív elbírálása révén anyagi teher most sem hárul a szülőkre. Példaértékű volt az a mozgósítás és szavazásra buzdítás, melyet a szülői munkaközösség tagjai Rostáné Dél Tímea vezetésével végeztek a nyár elején. Az iskola udvarán és zsibongójában lévő raklap bútorokat nevezték be, egy festéket forgalmazó cég, Aranyecset pályázatára. A több tízezer – legtöbb - szavazatnak köszönhetően 100.000 forinttal gazdagodott az szülői munkaközösség. kasszája. A pénz már meg is érkezett. A tervek szerint az iskola udvarára szánt játszótér kialakítására fordítják majd.

A tanévnyitót követően az osztályfőnökök vezetésével a tanulók átvonultak az iskolába, ahol hasznos információkat a kaptak az első tanítási nap menetéről.

A 2017/2018-es tanévben első osztályos tanulók: Birer Réka, Bolla Kevin László, Budi Kevin, Csipszer Levente, Dallos Áron, Drei László Ferenc, Gősi Eszter, Katona Norina Jázmin, Kiss Kevin, Kiss Virág, Litvinyuk Liliána, Makkos Dorka, Nagy Fruzsina, Németh Netti, Somogyi Kincső Júlia, Sperl Nikolasz Brendon, Szabó Patrícia, Szigeti Hanna, Szijártó Róbert Dominik, Takács Levente, Varga Mirella Brigitta.

Osztályfőnök: Antal Melinda

 tanevnyito201708.jpg