Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mesevetélkedőn Veszprémben

2013.04.29

 

 Mesevetélkedőn Veszprémben

A mesevetélkedő számunkra véget ért. A nevünk Csalafinták volt. Ez a verseny hét mérföldből áll. A meseolvasásról és a figyelemről szólt. Az első fordulóban még szerencsére nem lehetett kiesni, de a többiben már igen. A mesék olvasása sok figyelmet igényelt. A történetekről szóltak a kérdések is. Az olvasás és a feladatok kitöltése nem okozott gondot a Csalafintáknak. A megyei elődöntőben elsők lettünk. Eleinte nehezen ment a versenyzés, de a vége felé már belejöttünk. Mikor győztesek lettünk, Zsuzsa néni annyira örült, hogy elvitt bennünket a Mónika cukrászdába sütizni. Nagyon jó volt. Az utolsó fordulóan, amibe még részt vettünk hetedikek lettünk. Itt már csak az első helyezettek juthattak tovább. Ezután már csak az országos döntő jött. A szerencsés csapat a „4 mesebeli lány” nevű csapat volt. Gratulálok nekik!

                                                                                                                                       

Kulcsár Eszter  4. osztály


 

 

Április 23-án elérkezett a „Hétmérföldes” mesevetélkedő 5. fordulója, melyen 10 csapat mérte össze tudását.

Délelőtt 9 órakor indultunk Veszprémbe. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyönyörű épületében kellett elfoglalnunk a helyünket. A köszöntő után a csapatok sorban bemutatkoztak.
Megtudhattuk honnan érkeztek, a csapattagok is elmondták a nevüket. Az elkövetkező 4 órában változatos feladatokat oldottunk meg. Többek között volt keresztrejtvény, igaz-hamis, villámkérdések és 2 hasonló meséből különbségek keresése. Az utolsó megpróbáltatás az itthon megtanult mese előadása volt. Mi a Szegény ember káposztáját játszottuk el.
A verseny után a házigazdák finom falatokkal, tortával és üdítővel kínáltak meg minket. Az eredményhirdetést nagy izgalommal vártuk. A zsűri elnöke jelentette be a végeredményt. Mi a 7. helyen végeztünk. Kissé elfáradtunk, de jól éreztük magunkat. Büszkék vagyunk, hogy képviselhettük iskolánkat a megyei versenyen, és azért is hogy ilyen jó eredményt értünk el.

 

                                                                                                  Preininger Petra 4. osztály

anyu-konyvbemutato-010.jpg