Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Szalai Miklós Emlékverseny (délután)

2014.05.09


A 2014. május 8-án megrendezésre került versenyen alsós és felsős kategóriában 4 fős csapatok képviselték a térség általános iskoláit. Először Nagy Noémi igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a verseny menetét. 

- A csapatok két helyszínen versenyeztek. A villámkérdések, feladatlapok, kérdéssorok Dr. Szalai Miklós életéről, környezetvédelemről, állat- és gyógynövényismeretről és az egészséges életmódról szóltak. Mivel visszatérő csapatok képviselik az iskolákat, a tanulók is egyre felkészültebbek, ezért a feladatok is nehezednek. – mondta Nagy Noémi igazgató. Hozzátette:

-  Míg az eddigi években csak a gyógynövényeket kellett megnevezni, most már a belőlük készült gyógyteákat ízük alapján is fel kellett ismerni. A tankertben pedig egy meghatározott betegségre kellett gyógyító növényeket keresni.   A szervezők kreativitását, ötletességét dicséri, hogy a már megszokott feladatok mellett minden évben újdonsággal is készülnek. Az idén a felsősök virágot ültettek és illatzsákot varrtak, az alsósok pedig táplálékpiramist és étrendet készítettek.

Míg a diákok versenyeztek a kísérő pedagógusok az emlékházban Kovácsné Véber Eszter kalauzolásával bővíthették tudásukat a „halimbai füves pap” munkásságáról. Az eredményhirdetésen Sarkadi – Nagy András Nyirád, Németh Balázs Szőc és Tóbel János, Halimba polgármestere adta át a díjakat és gratulált a csapatoknak. A helyi polgármester a versenyt értékelve kiemelte azokat az alsó tagozatosok által összeállított egészséges ételeket tartalmazó menüsorokat, amelyek még az éttermek étlapjain is megállnák a helyüket.   Reméli, ezen a délutánon mindenki jól érezte magát, és a jövőben akár családdal vagy baráti körrel újra Halimbára látogatnak és a falu további érdekes látnivalóit is felfedezik. 

Az idei évben is szoros verseny alakult ki a csapatok között.  A végeredmény a következő lett:

Alsó tagozatosok: 

1.      helyezett a Fekete – Vörösmarty Általános Iskola Levendula csapata Ajkáról Felkészítő: Udvardi Gyöngyi 

2.      helyezett a nyirádi Erzsébet királyné Általános Iskola Kövirózsa csapata Felkészítő: Hoffmann Istvánné

       3.      helyezett a Fekete – Vörösmarty Általános Iskola padragkúti         tagintézményének Pitypang csapata Felkészítő: Beerné Malomvári Edit

A felső tagozatosok: 

1.      helyezett a magyarpolányi Általános Iskolából a Százszorszép csapat Felkészítő: Dr. Hollósiné Majth Sarolta

2.      helyezett az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Vitaminok csapat Felkészítő: Szeipné Orbán Mária

3.      helyezett a nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola Kamilla csapat

Minden résztvevőnek és a helyezetteknek is gratulálunk!

img_0165.jpg

img_0164.jpg