Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Író olvasó találkozó Nógrádi Gáborral

2013.11.09

Halimbai könyvtárba látogatott el nemrégiben Nógrádi Gábor író, hosszasan elbeszélgetett a helyi iskola tanulóival. Az író közvetlensége arra motiválta a gyerekeket, hogy bátran feltegyék kérdéseiket, amit ő szívesen is fogadott, és igyekezett sajátos módján válaszolni.


A gyerekeket elsősorban az érdekelte hogy mennyi időbe telik egy könyv megírása, hogy hogyan lett író, jelenleg min dolgozik, mikor jelent meg az első könyve, honnan meríti regényötleteit, illetve, hogy milyen díjakat kapott. Nógrádi Gábor egészen gyerekkoráig vezette vissza írói pályafutásának alakulását.

- Gyermekkoromban felnőtt akartam lenni- mondta visszaemlékezvén arra, hogy édesanyja 5 éves korában tanította olvasni. Eredetileg azonban mégsem író akart lenni, hanem sok minden más, mint például focista vagy színész, de az iskolában kiderült, hogy az íráshoz különleges érzéke van. Első könyve 37 éves korában jelent meg. A kisdiákokat érdekelte voltak-e kedvenc tantárgyai, kedvenc állatai, vannak e példaképei, és milyen viszonyban van a kortárs írókkal. Sok neves írótársáról is beszélt, de mégis azt vallja, hogy "az író nem egy barátkozós fajta", és sokkal inkább csak anyaggyűjtés céljából mozdul ki íróasztala mögül.

Az író szerint a művészet nyugtat és orvosol egyszerre. A beszélgetést követő dedikáláshoz minden gyerek sorba állt.

nogradi-005.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Író olvasó találkozó Nógrádi Gáborral